De La Soul - Simplon

Homebase presents:
De La Soul

Ma 7 November 2022
Waar: SPOT/De Oosterpoort Open: 19:30 uur Aanvang: 20:00 uur Ticket: €38,60 Genre: Hiphop
Voorverkoopinfo: Tickets zijn verkrijgbaar via SPOT Groningen
Links

Helaas hebben we te horen gekregen dat het optreden van De La Soul op 30 mei in De Oosterpoort vanwege gezondheidsredenen niet door kan gaan op de geplande datum. We vinden dit uiteraard zelf ook heel erg jammer en hopen je alsnog te zien op de vervangende datum: maandag 7 november. Reeds gekochte tickets blijven uiteraard gewoon geldig en tickethouders hebben bericht per mail ontvangen.


HOMEBASE, SPOT Groningen en Simplon hebben de handen ineen geslagen en halen gezamenlijk hiphopicoon De La Soul naar Groningen! Dit succesvolle hiphoptrio scoorde rond het begin van de jaren negentig een aantal grote hits met nummers als ‘Me Myself And I’, ‘Say No Go’ en ‘Ring Ring Ring (Ha, Ha, Hey!)’.

Vanaf het debuutalbum ‘Three Feet High And Rising’ werd De La Soul geprezen om de sympathieke en zeer melodieuze mix van rap, jazz en pop. De La Soul wordt ook al snel gezien als één van de leidende groepen van de Native Tongues, een stroming binnen de hiphop van zwarte, nationalistische hiphoppers die sterk leunen op Afro-centrische teksten en ritmes uit de jazz. Andere bekende hiphoppers uit de Native Tongues waren bijvoorbeeld A Tribe Called Quest, Queen Latifah en The Jungle Brothers.

Over HOMEBASE
Hiphopplatform HOMEBASE is gevestigd in Groningen en organiseert sinds 2014 concerten van toonaangevende hiphopartiesten uit binnen- en buitenland in Simplon. Daarnaast produceren Frank Stevens en Steven Gilbers voor HOMEBASE een wekelijkse radioshow (HOMEBASE Radio) en tweewekelijkse podcast (HOMEBASE) op het alternatieve radiostation KINK. HOMEBASE heeft de afgelopen jaren tal van artiesten weten te strikken, waaronder namen als Pete Rock & C.L. Smooth, GZA, Fresku, Main Source, The Doppelgangaz, R.A. the Rugged Man, Big Daddy Kane, Tech N9ne, Blu & Exile en Das EFX. Mede hierdoor is Homebase uitgegroeid tot het nummer 1 platform voor classic hiphop in het noorden van Nederland.