Hypnotic Brass Ensemble - Simplon

Hypnotic Brass Ensemble

Za 8 Juni 2024
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €26,- Genre: Hiphop / Jazz
Koop tickets
Links

Muziek zit diep verankerd in het Hypnotic Brass Ensemble uit Chicago. Dit achtkoppige ensemble bestaat uit zonen van de jazztrompettist Phil Cohran (bekend van Sun Ra Akestra.) De muziekstijl van het ensemble varieert van hiphop tot jazz tot funk en rock. Sinds de release van hun debuutalbum ‘Flipsidein 2004 worden ze erkend als ’s werelds toonaangevende koperensemble en hebben samengewerkt met o.a. Prince, Gorillaz, Macy Gray, De La Soul, en Erykah Badu. Bovendien werd hun nummer ‘War’ gebruikt in de film The Hunger Games.

De broers groeiden op in een huis waar muziek een constant onderdeel van het huishouden was. Phil Cohran trainde zo zijn zonen om hun koperinstrumenten te bespelen vanaf hun kindertijd. In 1999 bracht de groep zonen hun muziek naar de metrostations van Chicago en verhuisden later naar New York, waar ze impromptu concerten gaven in Prospect Park en op straathoeken. Hun sound werd zo gevormd door de rauwheid en branie van de New York.

In 2023 brachten ze een aantal nieuwe singles uit: ‘Treasure’, ‘Detroit Red’ en ‘Space’. Met hun brede repertoire én nieuwe werk komt het ensemble onze Grote Zaal in vuur en vlam zetten!