Over Simplon - Simplon

Over Simplon

Simplon biedt een veelzijdige en grensverleggende programmering op het gebied van popmuziek, cultuur en lifestyle voor jongeren uit de stad Groningen en omstreken. Met een grote en een kleine zaal programmeert Simplon tweehonderd evenementen en activiteiten per jaar. Simplon vervult in de regio Noord-Nederland een voorhoedefunctie voor het programmeren van dance en elektronische muziek en is het belangrijkste podium voor urban en hiphop cultuur in Noord Nederland. Daarnaast programmeren we popmuziek, niches zoals metal en punk, verder incidenteel folk en jazz-, comedy- en andere avonden die aansluiten bij het doelgroepenprofiel.

ANBI
Stichting Het Nieuwe Simplon is bij de Belastingdienst geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling, ook wel ANBI status genoemd. Hier is meer te lezen over wat een ANBI is of aan moet voldoen: www.daargeefjeom.nl/wat-is-een-anbi/.

Kickstart Cultuurfonds
Tijdens de coronacrisis heeft het Kickstart Cultuurfonds in 2020 en 2021 geld beschikbaar gesteld voor meer dan 1100 cultuurinstellingen waaronder ook Simplon. Hiermee konden we Simplon aanpassen aan de 1,5-meter-criteria zodat op een veilige manier het publieksbereik uitgebreid kon worden. Er is een aanpassing doorgevoerd in de lichtinstallatie en het podium, zodat de opstelling in de zaal volledig coronaproof is en publiek een hoogwaardige beleving biedt. Daarbij hebben we hygiënezuilen, statafels en stoelen aangeschaft voor in de publieke ruimte.

Het Kickstart Cultuurfonds is in juli 2020 tot leven geroepen in reactie op de nood in de cultuursector als gevolg van de coronacrisis. Er is bijna 40 miljoen euro beschikbaar gesteld voor maar liefst 1.126 culturele instellingen. Hiermee hebben deze theaters, muziekpodia, musea en producenten van podiumkunsten zich kunnen aanpassen aan de vereisten van de anderhalve metersamenleving. Ben je benieuwd naar extra informatie over het Kickstart Cultuurfonds of wil je een overzicht zien van alle toekenningen van het tijdelijke noodfonds? Kijk dan op www.kickstartcultuurfonds.nl/toekenningen.