Rosan Brings Africa – Simplon

Rosan Brings Africa

Za 28 Oktober 2017
Waar: Kleine zaal
Open: 20:00 - 22:30 uur
Aanvang: 21:00 uur
VVK: € 8,50
DVK: € 8,50
Genre: Wereldmuziek

Voorverkoopinfo: Prijzen incl. servicekosten
Koop tickets
Links

De Rosan Brings Africa-tour is opgericht door Nederlandse bassiste Rosan Asmussen. Ze kwam op dit idee nadat ze vorig jaar met The Voice-winnares Iris Kroes door het land tourde.

Ze ging dit jaar naar Afrika voor inheemse inspiratie, op zoektocht naar de diepte van haar eigen geluid. In Patrice Lumumba (een klein dorpje in Mozambique) heeft ze haar debuutalbum opgenomen samen met lokale muzikanten. Inmiddels is ze weer terug en gaat ze tijdens de Rosan brings Africa-tour haar album releasen. Er komen muzikanten speciaal voor deze tour uit Afrika naar Nederland.

“Samen muziek maken op z’n Afrikaans vanuit de tenen”, dat is het motto. “Muziek is een deel van het sociale leven. Dans en muziek versterken elkaar, samen, vraag en antwoord, genieten, voelen en loslaten”, aldus Rosan.
Rosan speelt basgitaar en zingt o.a. in haar eigen muziektaal die ze speciaal voor de ritmiek van haar muziek bedacht heeft. Haar bandleden staan in de hele wereld met beide benen in de muziekwereld en hebben met bekende Afrikaanse en Amerikaanse artiesten gespeeld zoals Al Jarreau, Earth Wind and Fire, Seal, Don Henley, Nathaly Cole, Jimmy Dludlu, Stewart Sukuma en vele anderen.

Haar band bestaat uit:
Rosan Asmussen (NL): basgitaar, zang
Tollak Ollestad (Alaska): leadzang, mondharmonica
Matchume Zango (Mozambique): timbila, mbira, percussie, zang
Thapelo Motshegwe (Zuid-Afrika): toetsen
Djibra Mussa (Mozambique): drums