Quiet Hollers (USA) – Simplon

TakeRoot presents:
Quiet Hollers (USA)

+ Christof van der Ven

Fr 3 November 2017
Location: Kleine zaal
Open: 20:00 - 23:00
Start: 20:30
Presale: € 12,-
Doorsale: € 13,-
Genre: Indie

Presale information: Prijzen incl. servicekosten
Buy tickets
Links

Voor liefhebbers van The National en Band Of Horses is deze band uit Louisville, Kentucky een perfecte ontdekking. Quiet Hollers wisselt uptempo nummers af met iets rustigere liedjes en doorbreekt de grenzen van de rootsmuziek, met invloeden uit de indierock, alternative country en zelfs een beetje post punk.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het vijftal ter ere van het solodebuut van singer-songwriter Shadwick Wilde slechts één keer zou optreden. Deze samenwerking beviel echter zo goed dat de muzikanten besloten een band te vormen en zo geschiedde. Omgedoopt tot Quiet Hollers duurde het niet lang voordat debuutplaat ‘I Am The Morning’ verscheen, welke vervolgens in de alt-country scene lovend werd ontvangen. Met het tweede album kleuren ze buiten de lijntjes van het genre en bereiken ze sindsdien een veel breder publiek. Single ‘Mont Blanc’ is daar het uitstekende voorbeeld van en bereikte snel de hitlijsten.

In september staat er een nieuw album op de planning en afgaande op de eerste single ‘St. Valentine’s Boys’ is deze goed getimed in de herfst. We kijken er dan ook naar uit om Quiet Hollers op 4 november te mogen ontvangen!

Support van de avond is Christof van der Ven. Als jonge twintiger verliet hij het Brabantse plaatsje Handel en toog hij naar Ierland om full time muzikant te worden. Hij verhuisde daarna naar Londen om zijn solocarrière serieus van de grond te tillen.

Christof van der Ven toerde als support act al met The Boxer Rebellion, Bear’s Den en The Staves. Ook speelde hij als gastmuzikant voor Bear’s Den op festivals zoals Glastonbury, Rock Werchter en Pinkpop! Naast het vele touren verscheen In 2016 zijn EP ‘Montreal’, bestaande uit vier indiefolk-tracks. Nieuw materiaal wordt verwacht in het najaar. Laat je meeslepen door deze rasmuzikant.

Deze show is van 4 november naar een dag eerder op 3 november verplaatst. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.