Zitakula - Simplon

Zitakula

+ Biruta

Za 26 Mei 2018
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 23:00 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €10,- Deur: €10,- Genre: Afrofunk
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
Koop tickets
Links

Vlak voor het festivalseizoen alvast in de stemming raken met een zwoel zomerfeestje? Laat dat maar aan de exotische vogels van Zitakula over! Dit opzwepende afrofunk-collectief uit Amsterdam speelde eerder al Zwarte Cross, Oerol, Noorderslag, Welcome to the Village en Wicked Jazz Sounds Festival helemaal plat. Nu komen ze de zomer inluiden in Simplon!

Op deze avond toveren we Simplon om tot een tropische nachtclub waar je danst tot je voeten je niet meer kunnen dragen. Debuutalbum ‘Oasis’, dat bol staat van funky, Afrikaanse ritmes en psychedelische soul werd vorig jaar in een uitverkocht en dampend Paradiso gepresenteerd. Op de valreep van de zomer en vlak voor het festivalseizoen komt Zitakula dit dunnetjes overdoen in Groningen. Nog een keertje helemaal losgaan dus!

Als opwarmer van de avond ontvangen we Biruta. Geïnspireerd door Braziliaanse bands als Bixiga 70 en Aboyame Orchestra vormden in 2015 zeven muzikanten de band Biruta. Verwacht een mix van afro-funk, samba, soul en jazz en als extra toevoeging vooral explosieve solo’s!