Yorick van Norden - Simplon

Yorick van Norden

Zo 24 April 2022
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €11,- Genre: Pop
Koop tickets
Links

Er is een nieuw album uitgekomen van de Haarlemse singer-songwriter Yorick van Norden. Na het voor een Edison genomineerde ‘The Jester’ is het derde album ‘Playing By Ear’ iets anders geworden. Voorop staat nog altijd zijn grote liefde voor en kennis van klassieke popmuziek uit de sixties en seventees.

Al op jonge leeftijd begon Yorick van Norden met het schrijven, spelen en zingen van eigen werk. Toch begon hij zijn carrière eerst als frontman van The Hype, waarna hij na een aantal succesvolle jaren al snel solo zijn muzikale weg vervolgde. Sinds in 2015 zijn eerste soloalbum ‘Happy Hunting Ground’ op Excelsior Recordings verscheen, heeft Yorick bepaald niet stilgezeten. Hij deed meerdere geslaagde clubtours, werkte samen met o.a. Anne Soldaat aan de muziekvoorstelling ‘Unsung Heroes’ en als een van de hoogtepunten deed hij een supportshow van Neil Young in de Ziggo Dome.

Naast dat zijn derde album anders is, krijgt ook de liveshow een andere insteek. Met een zeskoppige band zal Yorick aantreden in een show met veel aandacht voor rijke arrangementen. In plaats van steeds wisselende setlists per avond werkt hij nu aan een voorstelling met een regisseur. Iets bijzonders gaat deze avond zeker worden!


Dit concert is vanwege het coronavirus verplaatst van 3 december 2021 naar 24 april 2022. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.

Simplon volgt de richtlijnen van het RIVM. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus in relatie tot onze evenementen.