Wordt verplaatst: Yorick van Norden - Simplon

Wordt verplaatst: Yorick van Norden

Vr 3 December 2021
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €11,- Genre: Pop
Links

Vanwege de aangescherpte corona maatregelen kan het optreden van Yorick van Norden op vrijdag 3 december helaas niet doorgaan. We zijn op dit moment hard op zoek naar een nieuwe datum en uiteraard blijven reeds gekochte kaarten geldig. Zodra er meer bekend is, ontvangen kaartkopers hierover per e-mail bericht.


Er is een nieuw album op komst van de Haarlemse singer-songwriter Yorick van Norden. Na het voor een Edison genomineerde ‘The Jester’ belooft het derde album iets anders te gaan worden. Voorop staat nog altijd zijn grote liefde voor en kennis van klassieke popmuziek uit de sixties en seventees.

Al op jonge leeftijd begon Yorick van Norden met het schrijven, spelen en zingen van eigen werk. Toch begon hij zijn carrière eerst als frontman van The Hype, waarna hij na een aantal succesvolle jaren al snel solo zijn muzikale weg vervolgde. Sinds in 2015 zijn eerste soloalbum ‘Happy Hunting Ground’ op Excelsior Recordings verscheen, heeft Yorick bepaald niet stilgezeten. Hij deed meerdere geslaagde clubtours, werkte samen met o.a. Anne Soldaat aan de muziekvoorstelling ‘Unsung Heroes’ en als een van de hoogtepunten deed hij een supportshow van Neil Young in de Ziggo Dome.

Naast dat zijn derde album anders gaat worden, krijgt ook de liveshow een andere insteek. Met een zeskoppige band zal Yorick aantreden in een show met veel aandacht voor rijke arrangementen. In plaats van steeds wisselende setlists per avond werkt hij nu aan een voorstelling met een regisseur. Iets bijzonders gaat deze avond zeker worden!