Tusky - Simplon

Tusky

+ FFOOSS

Vr 20 April 2018
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €10,- Genre: Punkrock
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
uitverkocht
Links

Dit concert is volledig uitverkocht, er is geen deurverkoop.

In het prachtige Alblasserdam treffen we een van de vetste punkrock groepen van het land aan. Tusky bestaat o.a. uit voormalig gitarist van het oppermachtige John Coffey. Recht door zee punkrock-songs. Beetje moshen, hier en daar een windmill kick of een goed geplaatste headbang. Supercatchy liedjes en tegelijkertijd keihard rocken. Dit wordt gegarandeerd een groot feest.

Tusky eert de punkrock van eind jaren ’90. Bands zoals Foo Fighters, Jimmy Eat World en The Offspring, maar dan met een eigenzinnige twist. Ook in de video’s laat de band zien dat ze wel doen waar ze zin hebben. Zo is de clip van ‘Folly’ nogal een bloederige aangelegenheid. In maart releasen ze ook nog eens een gloednieuw album. Genoeg redenen om even een bakkie te komen doen!

De support act van deze avond is FFOOSS, dit duo uit Utrecht maakt fuzzy trash-rock met pop invloeden. Hun muziek kan worden beschreven als scherp en vuig. Niets meer, niets minder.  FFOOS heeft meegedaan aan de Popronde 2017 en ze hebben een nieuwe single ‘Take of Your Skin’ uitgebracht. Een hoop fuzz, dreigende drums van Jannes van Kaam en een sterke stem van Melanie Kazemier.  Live spat de chemie van het podium af en laten ze zien dat ze qua sound met z’n tweeën niet onderdoen aan menig grotere rock bands.