Tim Akkerman & The Ivy League - Simplon

Tim Akkerman & The Ivy League

Za 20 November 2021
Waar: Grote zaal Open: 19:00 uur Aanvang: 20:00 uur Ticket: €19,50 Deur: €23,50 Genre: Rock / Pop
Koop tickets
Links

Het concert van Tim Akkerman & The Ivy League gaat in een seated setting door! We vervroegen de openingstijd naar 19:00 uur en de show start om 20:00 uur. Op deze manier is het mogelijk om vooraf nog een drankje te halen bij de bar.

Je kunt dit concert alleen bezoeken met een geldig ticket, je legitimatiebewijs en een coronatoegangsbewijs in de vorm van een vaccinatiebewijs, herstelbewijs, of een negatief testbewijs. Meer informatie over toegang tot onze evenementen vind je op deze pagina.


Het is alweer twintig jaar geleden dat Tim Akkerman aan de vooravond stond van zijn muzikale carrière. Na tien jaar als frontman van DI-RECT timmert hij inmiddels ook alweer tien jaar solo aan de weg. Zijn carrière wordt gekenmerkt door hoogte- en dieptepunten, hits, duetten, authentieke keuzes, bijzondere uitstapjes, een veelvoud aan songs en nog een groter aantal liveshows. Inmiddels is Tim als muzikant en componist niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene.

Zijn solocarrière begon Tim Akkerman met het ingetogen singer-songwriter album ‘Anno’. Een aantal jaren later zocht hij toch wat stevigere muziek op en sinds het album ‘The Journey’ (2014) werkt Tim hecht samen met zijn vaste band The Ivy League. Het afgelopen coronajaar bracht de band de tijd en ruimte om te focussen op het schrijven van nieuw materiaal. Door middel van een crowdfunding campagne was de productie van het aanstaande album binnen twee weken verzekerd. Het album vertelt over de zoektocht en het vinden van de mooie kanten van het leven, in het bijzonder als het leven sombere tijden laat zien. De gloednieuwe single ‘Silver Linings’ is het eerste signaal van het toekomstige gelijknamige album dat dit najaar gaat verschijnen. Met frisse moed en nieuw materiaal op zak komt Tim Akkerman op 20 november naar Simplon!