Geannuleerd: The Skatalites - Simplon

Geannuleerd: The Skatalites

Do 30 April 2020
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 23:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €17,- Deur: €17,- Genre: Ska
Links

Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus gaat het optreden van The Skatalites op 30 april helaas niet door. Er is nog geen zicht op een nieuw tourschema voor de band, waardoor we momenteel nog geen nieuwe datum kunnen vinden. Kaartkopers krijgen zo snel mogelijk bericht met meer informatie.

Simplon volgt de richtlijnen van het RIVM. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus in relatie tot onze evenementen.


De grondleggers van ska, rocksteady en reggae komen naar Simplon! We hebben het natuurlijk over The Skatalites, de legendarische Jamaicaanse groep die met hun muziek de wereld hebben kunnen veranderen. Zonder hen zou ska niet bestaan, en zonder ska geen reggae!

In 1964 opgericht in Kingston, Jamaica zijn ze al te horen als achtergrondband op de vroegste opnames van Bob Marley en op de platen van Prince Buster. Hiernaast brachten The Skatalites eigen nummers uit waarvan hun versie van het thema uit de film ‘Guns of Navarone’ in de Engelse hitlijsten belandde. Zo werd de muziek van Jamaica voor het eerst bekend in Europa, waar het nu niet meer weg te denken is.

In 2019 vierden The Skatalites hun 55-jarig bestaan en daar is het nog lang niet mee afgelopen! Ook in 2020 is het gewoon weer tijd voor een ouderwets dampende Skatalites-show; 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, …FREEDOM!