Spoelstra + Kirril - Simplon

Spoelstra + Kirril

Simplon UP

Do 21 Oktober 2021
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €3,- Genre: Ambient / Industrial
Koop tickets
Links

Vergezochte mutaties van noiserock, country, math, avant-garde, electro en country. Wat Spoelstra ter plekke allemaal in elkaar zet, als een man met een gitaar, een synthesizer, samplers en effectapparatuur is in vele opzichten vragen om problemen op de dansvloer, maar Spoelstra vindt dat snerpende riffs, losse snaren, struikelritmes en tranentrekkende wendingen niets af hoeven te doen aan de kracht van een liedje, tenzij het grappig is.

Kirril is een producer uit Groningen die industriële, psychedelische muziek maakt. Geïnspireerd door een chaotische levensstijl met kraken en illegale feesten, begon Kirril in 2007 livesets te doen, veelal met tweedehands spullen, soms gevonden aan de kant van de weg of in gekraakte gebouwen: computers uit de jaren 90, cassettedecks, drumcomputers en kapotte mixers. Sinds dit lo-fi begin in de eerste jaren is hij meer moderne productie technieken gaan gebruiken. Hij heeft het afgelopen decennium elk jaar meerdere releases uitgebracht, met een sound die donker, psychedelisch en vaak zeer overstuurd en direct is. Zijn laatste release is een self-titled cassette album dat deze maand is uitgekomen op het Nederlandse label Tartarus Records. Volgend jaar in januari zal een EP uitkomen op het industrial label Revok Records gevestigd in London en Tokyo.


Dit concert is met 75% capaciteit van de zaal, zonder 1.5 meter afstand. Je kunt dit concert alleen bezoeken met een geldig ticket, je legitimatiebewijs en een coronatoegangsbewijs in de vorm van een vaccinatiebewijs, herstelbewijs, of een negatief testbewijs.

Meer informatie over toegang tot onze evenementen vind je op deze pagina.