Lucas Hamming - Simplon

Lucas Hamming

+ Electric Company

Vr 24 Maart 2017
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €12,50 Deur: €13,50 Genre: Pop / Rock
Koop tickets
Links

In de wereld van Lucas Hamming gebeurt altijd wel wat. In het vorige televisieseizoen was hij huisartiest bij DWDD, onlangs stond hij nog in de grote zaal van Paradiso onder de naam Lucas Hamming XL en leverde hij met ‘Are You With Me’ het themalied van 3FM Serious Request. Met alle ogen op hem gericht trok de singer-songwriter zich de afgelopen tijd terug in de Ardennen om te werken aan zijn tweede album, waarmee hij dit voorjaar terugkeert naar Simplon!

De 23-jarige Lucas Hamming zit beslist niet stil, hij speelt graag en veel. Op jonge leeftijd begon Hamming al met het maken van muziek en nog steeds blijft hij zichzelf doorontwikkelen. Naar eigen zeggen gaat zijn tweede album dan ook anders klinken dan debuutalbum ‘Ham’ (2015). De single ‘Are You With Me’ is in feite de eerste voorbode van die nieuwe richting. Het resultaat van al deze gebeurtenissen en ontwikkelingen kun je het beste zelf komen ervaren, op het podium moet het namelijk altijd gebeuren.

De roots van de twee jonge broers uit de Utrechtse band Electric Company liggen in Nottingham, waar ook hun Britse sound de oorsprong vindt. Hun prachtige samenzang, die typerend is voor de broers, zorgt voor een zwoel gevoel in hun unieke combinatie tussen Britse indie-rock en Amerikaanse roadsongs. Op de Herman Brood Academie schaven de broers met de drie andere bandleden verder aan hun band, waarbij ze steeds meer naar elkaar toe lijken te groeien. Eind vorig jaar speelden ze al eens in Simplon als openings-act voor Max Meser, nu zijn ze terug om ons alvast te verwarmen voor de show van Lucas Hamming. Lekker dus!