ISHA & Close Counters - Simplon

ISHA & Close Counters

Afterparty: Yowsah!

Za 1 Juni 2024
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €12,50 Genre: Electronic / Jazz
Koop tickets
Links

ISHA is een 23-jarige producer, artiest en multi-instrumentalist die haar tijd verdeelt tussen de levendige steden Amsterdam en Londen. Haar frisse funk beats met een rare-groove appeal gekenmerkt door sterke baslijnen zien invloeden uit de 70’s en 80’s funk, hip-hop, en jazz scene, maar ook modern-day acts zoals SG Lewis, Jungle en FKJ. ISHA nam haar unieke geluid mee naar het podium en begon aan een solo live-settour door Nederland en het VK, ze speelde podia zoals Paradiso, ADE en Mysteryland.

Naast haar muzikale talent is ISHA op een missie om stereotypen uit te dagen. Ze weigert te voldoen aan de verwachtingen die vaak aan vrouwelijke artiesten worden gesteld en verzet zich tegen de veronderstelling dat een vrouw op het podium slechts een singer-songwriter is. In haar aanstaande EP ‘What you’re seeing’ toont ISHA haar visie op musicale verbinding. Ga mee in ISHA’s evoluerende reis terwijl ze barrières blijft doorbreken en het publiek blijft boeien!

Naarm/Melbourne-based Close Counters‘ diverse soundscape ligt op het kruispunt van house, neo-soul, broken beat en disco. Hun 2023 Music Victoria Award-winnende en Australian Music Prize-genomineerde album, ‘SOULACOASTA II’, is een door sample-infused expeditie die hun plek als een van de toptalenten in hun klas verder veiligstelde, waarbij het duo onvermoeibaar nichesamples uit films en platen verzamelde op reizen over de hele wereld.

De LP werd aangeprezen door smaakmakers Gilles Peterson, Folamour, Jamz Supernova, Jyoty Singh, Jaguar, Tarsza, DJ Mag en Bandcamp. Hun samenwerking ‘Rollout’ met Young Franco en de Britse rappers Scrufizzer en Jay Prince, won nieuwe fans over de hele wereld en werd toegevoegd aan de officiële soundtrack voor de veelgeprezen videogame FIFA 23.

Nog niet uitgedanst? Blijf dan plakken voor de afterparty verzorgd door Yowsah! Warme klanken, opzwepende ritmes en een knusse dansvloer vol muzikale avonturen: dat is Yowsah! Deze kleurrijke clubnacht loopt over van de grooves, jazz en gezelligheid. Liefhebbers en fijnproevers opgelet: zo vind je ze maar zelden. Met deze editie: Mo Wrights + Ingo the Gringo!