Inge van Calkar - Simplon

Inge van Calkar

Late Show

Vr 10 September 2021
Waar: Grote zaal Open: 21:45 uur Aanvang: 22:00 uur Ticket: €15,- Genre: Pop
uitverkocht
Links

De Groningse Inge van Calkar wordt nu al de Nederlandse Kylie Minogue genoemd, maar zelf spreekt ze liever van ‘Kylie meets Garbage’. Ze heeft het electronicalicht gezien en dat hoor je in de combinatie tussen 90’s synthpop en mainstream met een scherp randje. Met gedurfde teksten en een verleidelijk imago staat ze vol energie op het podium!

Ooit begonnen als een singer-songwriter heeft Inge al veel meegemaakt. De Groningse is niet bang om een nieuwe koers te varen. Met de zomerhit ‘Touchdown’, die als Topsong werd gekozen bij Radio 2, is het duidelijk dat ze de goede koers gevonden heeft. Ook nu schrijft ze haar nummers nog altijd zelf, maar tegenwoordig bouwt ook producer Gordon Groothedde mee aan de sound die bij haar past. De nieuwe EP belooft veel goeds, de eerste single ‘Touchdown’ werd meteen TopSong op NPORadio2. Eigenlijk is The Lady in White sindsdien niet meer van de radio af te slaan. Laat je verrassen in de Magical Rollercoaster Live Experience Show, waar overal om je heen iets gebeurt!

Support komt deze avond van de Groningse one-woman-band CYNN. In haar eentje bespeelt ze een wirwar aan instrumenten en apparatuur waarmee ze indie-pop maakt. Inspiratie komt van acts als The xx, Nothing But Thieves, Moderat en Eefje de Visser. Met haar driedimensionale sound weet ze een krachtige liveset neer te zetten. Perfect als opener van de avond!


Door de aanhoudende corona maatregelen hebben we besloten om een vroege en een late show te organiseren. De concerten zijn seated en met 1.5 meter afstand, een coronatoegangsbewijs is niet nodig. Kaartkopers zijn hierover per e-mail geïnformeerd.

Simplon volgt de richtlijnen van het RIVM. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus in relatie tot onze evenementen.