Inge van Calkar - Simplon

Inge van Calkar

EP Release show

Za 5 September 2020
Waar: Bovenzaal
Open: 20:00 - 23:00 uur
Aanvang: 20:45 uur
VVK: € 10,-
DVK: € 10,-
Genre: Pop
Koop tickets
Links

De Groningse Inge van Calkar wordt nu al de Nederlandse Kylie Minogue genoemd, maar zelf spreekt ze liever van ‘Kylie meets Garbage’. Ze heeft het electronicalicht gezien en dat hoor je in de combinatie tussen 90’s synthpop en mainstream met een scherp randje. Met gedurfde teksten en een verleidelijk imago staat ze vol energie op het podium!

Ooit begonnen als een singer-songwriter heeft Inge al veel meegemaakt. De Groningse is niet bang om een nieuwe koers te varen. Met de zomerhit ‘Touchdown’, die als Topsong werd gekozen bij Radio 2, is het duidelijk dat ze de goede koers gevonden heeft. Ook nu schrijft ze haar nummers nog altijd zelf, maar tegenwoordig bouwt ook producer Gordon Groothedde mee aan de sound die bij haar past.

Zelf is Inge knetterblond en altijd helemaal in het wit gekleed, wat haar een mysterieus verleidelijk imago geeft op het podium. Inmiddels is haar nieuwe ‘Full Color’ EP bijna klaar, waarvan binnenkort de single ‘Spinning Around’ uitkomt met als thema het overnemen van de wereld tijdens het uitgaan. Haar echte veroveringstocht begint op 5 september in Simplon, dan gaat deze ‘La Dama Bianca’ ons laten zien wat ze in huis heeft!