Big Daddy Kane - Simplon

40 jaar Simplon:
Big Daddy Kane

Hosted by Homebase

Za 13 Mei 2017
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 23:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €19,- Deur: €20,- Genre: Hiphop
Koop tickets
Links

Speciaal voor het 40-jarig bestaan van Simplon pakken we twee weekenden groots uit. Hiervoor halen we op één van deze avonden samen met Homebase een bijzondere artiest naar het hoge noorden: Big Daddy Kane. De 48-jarige Amerikaanse MC is geen onbekende in de hiphop-scene. Kane wordt gezien als een pionier in het vak. Zo maakte hij ooit een begin aan de ‘fast rap’-trend, bracht hij een revolutie in de hiphop-mode en leerde hij de jonge, toen nog onbekende, Jay-Z alle kneepjes van het vak.

Naast zijn eigen grote hits Ain’t No Half-Steppin’ en Smooth Operator bracht hij ooit samen met de alom bekende Tupac en MC Hammer de single Too Late Playa uit. De legendarische MC brengt zelf al een poos geen nieuwe platen meer uit, maar zit absoluut niet stil. Zo bracht hij met zijn nieuwste project Las Supper in 2013 nog een heerlijk album uit dat het best beschreven kan worden als een goed doordachte mash-up van verschillende stijlen, generaties en genres. Daarnaast treedt hij zelf nog regelmatig op en staat zo ook bij ons in Simplon. De talentvolle Big Daddy Kane is nog steeds één van de grootsten en een mega entertainer. Dus wacht niet te lang met kaartjes kopen, want dit wordt een show die je absoluut niet wil missen!

Support komt deze avond van hiphopcollectief The Arbees uit Leeuwarden. Verwacht harde beats, dikke scratches en Engelse rhymes!