Douglas Firs - Simplon

Douglas Firs

Vr 19 November 2021
Waar: Bovenzaal Open: 19:00 uur Aanvang: 20:00 uur Ticket: €12,- Genre: Indie
Koop tickets
Links

Het concert van Douglas Firs gaat in een seated setting door! We vervroegen de openingstijd naar 19:00 uur en de show start om 20:00 uur. Op deze manier is het mogelijk om vooraf nog een drankje te halen bij de bar.

Je kunt dit concert alleen bezoeken met een geldig ticket, je legitimatiebewijs en een coronatoegangsbewijs in de vorm van een vaccinatiebewijs, herstelbewijs, of een negatief testbewijs. Meer informatie over toegang tot onze evenementen vind je op deze pagina.


Voor veel mensen was 2020 een bizar jaar, voor de Gentse singer-songwriter Douglas Firs was het een emotionele rollercoaster. Binnen één week hoorde hij dat hij zelf vader zou worden, maar ook dat zijn moeder ongeneeslijk ziek was en snel zou komen te overlijden. Kort na het overlijden van zijn moeder overleed zijn grootmoeder aan de gevolgen van corona. Heen en weer geslingerd tussen verdriet en blijdschap trok Gertjan Van Hellemont naar zijn zolderstudio en begon te schrijven aan wat ‘Heart Of A Mother’ zou worden, het nieuwe Douglas Firs album. In november dit jaar brengt hij zijn nieuwe album ten gehore bij ons in de bovenzaal.

In 2012 bracht Douglas Firs zijn debuutalbum ‘Shimmer And Glow’ uit, waarna hij met zijn band meerdere shows in Europa verzorgde. Er volgden nog twee studioalbums, uitgegeven onder het Nederlandse label Excelsior Recordings. Naast de combinatie van hartverscheurende melodieën en rauwe rootsrock maakt Douglas Firs in zijn laatste werk ook ruimte voor soundscapes en synthesizers. Vorig jaar bracht hij de prachtige single ‘What If I Can’ uit, als voorproefje voor zijn nieuwe plaat. Dit jaar voegde hij daar ‘One Day’ aan toe en maakte hij bekend dat het album ‘Heart Of A Mother’ op 21 augustus uitkomt.