Doldrums - Simplon

Doldrums

+ ohslo

Wo 18 Oktober 2017
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 23:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €8,- Deur: €10,- Genre: Electronic
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. servicekosten
Links

Na een aantal 7” singles en zelfs een VHS collectie aan video’s komt de Canadese Doldrums naar Simplon met zijn nieuwe album ‘ESC’! Het kenmerkende donkere en hypnotiserende geluid van Doldrums komt sterker dan ooit naar voren op deze nieuwe plaat. Door een goede fundering van stampende electro aangevuld met een gezonde dosis aan noise invloeden is dit één van de interessantere acts op dit moment.

De veelzijdigheid van Doldrums komt terug in het feit dat de donkere pop nummers toegankelijk zijn voor zowel de alternatieve luisteraar als het grote publiek. Voor een avondje hard gaan moet je hier zeker bij zijn. Met Doldrums’ stampende electro is het onmogelijk om stil te staan!

Support wordt deze avond verzorgd door het Groningse Duo ohslo. Sluimerende synthesizers en vage samples voeren de boventoon. Ohslo wordt geïnspireerd door Japanse harmonieën, Afrikaanse ritmes en R&B. Het resultaat: Een voortdurend vernieuwende elektronische ervaring. Zelf omschrijven zij hun stijl als bedroom R&B. Een term die de muziek goed samenvat. Een unieke stijl die je gedachten doen afdwalen. Op sommige momenten werkt de muziek zelfs hypnotiserend.