Corijn + Ariadne - Simplon

Corijn + Ariadne

Simplon UP

Do 10 Februari 2022
Waar: Grote zaal Open: 19:00 uur Aanvang: 19:30 uur Ticket: €3,- Genre: Folkpop / Songwriter
Koop tickets
Links

De eer om te spelen bij de eerste Simplon UP in (voor mijn gevoel) meer dan tien jaar gaat naar… Corijn! De Groningse singer-songwriter zingt in minstens drie talen en wordt live bijgestaan door Steven Willemsen op gitaar en lap steel. Ik weet niet hoe vaak het gebeurt dat er bij ons iemand op het podium staat met een PhD in filosofie die ook nog eens zingt over de kibbelingkraam bij Hoornse Plas, maar vanavond is het zo’n avond. Voor fans van de klassieke storytellers van de popmuziek (ik noem een vroege Cohen, late Knopfler of toch maar weer Spinvis) en subtiele gitaarpartijen met veel delay en zo klein mogelijk gespeelde noten (William Tyler of Steve Gunn, iemand?).

Ondergetekende heeft al vaak de eer gehad naar de muziek van Julia Bekker te mogen luisteren: op het podium met punkband OOO, via het internet met de nieuwe formatie POTGROND, tijdens sporadische jamsessies in Het Viadukt of via grappige Instagram-filmpjes met zelfgeschreven Nederlandstalige liedjes als ‘Als Ik ’s Ochtends Uit Mijn Bed Stap’ of de instant synthpop classic ‘Naar de Snackbar’. Vanavond speelt Julia voor het eerst bij ons als Ariadne en opent de avond solo achter een piano met haar mooiste liedjes op zak. Ik hoop maar dat ze ‘Ik Weet Nog Goed’ speelt.

Gronings troubadour-trots Joost Dijkema verruilt vanavond zijn gitaartas voor een platenkoffer en komt de avond muzikaal omlijsten met een selectie van zijn beste platen, singles en flexi-discs. Een singer-songwriter achter de draaitafels en twee uitmuntende acts op het podium, dus reden genoeg om uit je lockdown te klimmen en weer eens een avond naar UP te gaan!


Richtlijnen & protocol
Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus is dit evenement seated en met 1.5 meter afstand. Een coronatoegangsbewijs en legitimatie is hierbij verplicht. Lees onze richtlijnen goed door voordat je besluit om tickets te kopen.