Bells Of Youth - Simplon

Bells Of Youth

+ IX

Vr 27 Mei 2016
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 22:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €8,- Deur: €9,- Genre: Indie / Pop
Koop tickets
Links

Zo vaak zie je ze niet, bands die bestaan uit alleen maar dames. Bells Of Youth is wel zo’n bandje. Vijf dames, met verschillende persoonlijkheden. Ze maken popliedjes en delen vriendschap.

In 2014 vierde de band na een optreden bij De Wereld Draait Door in een uitverkocht Paradiso de geboorte van hun debuutalbum BOY, uitgebracht in eigen beheer. De daarop volgende zomer speelden de meiden op meer dan 40 festivals in binnen- en buitenland. OOR riep Bells of Youth uit tot ‘Belofte van 2014’ en ook 3FM en Radio 2 kreeg de band in de smiezen. In de zomer van 2015 doken de meiden in de studio samen met producer Tony Platt (o.a. AC/DC, Bob Marley en Iron Maiden). De release van dit nieuwe album wordt verwacht in 2016 en we kijken er nu al naar uit om te zien waar deze ontwikkelingen naar toe zijn gegaan.

Support komt deze avond van IX, een multitalent die in het dagelijks leven luistert naar de naam Marnix Dorrestein. Hij is componist, producer, gitarist, dichter, zanger, drummer, pianist en nog veel meer. Voor zijn project IX bundelt hij al zijn talenten. Geïnspireerd door de popmuziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig, geeft IX daar een eigen electronische draai aan.