Bazart - Simplon

Bazart

+ Lili Grace

Za 26 November 2016
Waar: Grote zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €15,- Deur: €16,- Genre: Indie / Pop
Koop tickets
Links

In thuisland België is het succes van Bazart al niet meer te stoppen. Grote zalen worden met gemak uitverkocht en bij vrijwel elk radiostation zijn een aantal nummers goed vertegenwoordigd op de playlist. Bazart is namelijk alles behalve een doorsnee Nederlandstalige band. Na shows op Pinkpop en Lowlands is nu ook Nederland aan de beurt om volledig als een blok te vallen voor de donkere indiepop van deze Vlamingen.

Deze vijfkoppige bezetting, met de drie frontmannen als kern van de band, vindt zijn roots in Gent en Antwerpen. Gekenmerkt door hun sterke samenzang, complexe melodieën en elektronische nuance brengt Bazart indiepop in de moedertaal. De muzikale invloeden variëren van The National tot Yeasayer, maar evengoed van Spinvis tot Gorky. In september komt het langverwachte debuutalbum uit, waarmee we de band graag in Simplon ontvangen. Ga dat zien, voordat ze in Nederland ook in alle grote zalen spelen.

Support komt deze avond van Lili Grace, dit duo uit België brengt tweestemmige songs begeleid op cello, toetsen en elektronica. Soms schattig klein, soms bevreemdend met een randje. Muzikaal is het lastig te plaatsen en houdt het midden tussen zoete meisjespop, elektronisch geweld en freaky kunstmuziek. De twee zussen hebben de afgelopen jaren een bijzonder traject afgelegd waarin de muziek erg is geëvolueerd. Een constante zoektocht naar zichzelf die heel interessant is om te volgen, vooral omdat Lili Grace alsmaar beter wordt. En vooral omdat het zo ontwapend en vol vuur wordt gebracht.