Yorick van Norden - Simplon

Yorick van Norden

+ The Tambles

Vr 8 Maart 2019
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 23:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €11,- Deur: €11,- Genre: Singer / Songwriter
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
Koop tickets
Links

Weinig albums van vaderlandse bodem werden afgelopen jaar zo goed ontvangen als het nieuwe album ‘The Jester’ van Yorick van Norden. Zo repte OOR over “de perfecte popplaat, een muzikaal hart-en-ziel meesterwerk,” noemde de Volkskrant het album “zo aanstekelijk dat je de nieuwe Paul McCartney er gerust even voor laat liggen” en had de Bassist het over “een meesterwerkje dat laat zien dat Yorick tot de groten in Nederland behoort.” Met al deze lovende recensies op zak komt Yorick dit voorjaar met zijn tour langs Simplon om het nieuwe werk aan het Groningse publiek te presenteren!

Sinds in 2015 zijn eerste soloalbum ‘Happy Hunting Ground’ op Excelsior Recordings verscheen, heeft Yorick van Norden bepaald niet stilgezeten. Een geslaagde clubtour volgde met als één de hoogtepunten een supportshow van Neil Young in de Ziggo Dome, evenals een verkiezing tot Radio 2 Talent met zijn single ‘Stranglehold’. Tevens wist hij tijd te vinden om toe te treden tot de begeleidingsband van de Vlaamse zanger Bent van Looy (Das Pop) en met Anne Soldaat (Daryll-Ann) een rondje Nederland te doen met Unsung Heroes, in deze muziekvoorstelling bracht het tweetal een ode aan vergeten pophelden, gecombineerd met eigen werk. Live maakt Yorick nu zijn opwachting met zijn band bestaande uit leden van Johan, Mister and Mississippi en Dandelion.

Als support komt het Goudse viertal The Tambles een show doen! Ooit begonnen als coverband, schrijven ze inmiddels hun eigen rhythm & blues liedjes die zeer aanstekelijk werken. Zo brachten ze in 2015 hun eerst EP uit op 12’’ vinyl en kregen meteen al lovende recensies. Begin dit jaar zal hun debuutalbum uitkomen, reden voor een feestje dus!