Yori - Simplon

Yori

Za 8 April 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €12,- Genre: Pop
Koop tickets
Links

2023 wordt het jaar van Yori. De Alkmaarse popzangeres staat bekend om haar warme, soulvolle stem en haar unieke gitaarspel. Ze combineert in haar sound pop, blues en country met haar unieke fingerpicking-stijl en haar honger naar melodieën en teksten. Die sound, die eerst vooral lief en akoestisch klonk, heeft zich op haar laatste singles ontpopt tot een fellere sound met elektronische klanken.

Yori schreef de afgelopen jaren liedjes voor artiesten als Roxeanne Hazes, Bente, Maan en Filous. Daarnaast was ze de sidekick van Ilse DeLange bij haar optredens in het binnen- en buitenland. Ze heeft bovendien prijzen gewonnen als de Grote Prijs van Nederland, de Amsterdamse Popprijs en de Sena Pop NL Award. Ondanks haar relatief jonge leeftijd heeft Yori al heel wat shows gedaan, zowel solo als met een begeleidingsband. Een artiest met een hoop ervaring, dus!

Nu is het tijd voor de nieuwe Yori. En die staat in het teken van verandering: meer durven, meer vertellen en meer geven. In het nieuwe jaar verschijnt haar langverwachte nieuwe album. Met een snufje indiepop, een vleugje 80’s invloeden en sprankje catchy hooks, weet je wat je van Yori kunt verwachten in het nieuwe jaar. Niet alleen op haar album, maar ook tijdens haar show in Simplon!