Yori Swart - Simplon

Yori Swart

+ Luka

Vr 8 December 2017
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €12,- Deur: €12,- Genre: Pop
Links

In 2011 won zij al de Grote Prijs van Nederland en de Sena Performers Pop NL Award. Een belofte voor de toekomst, dat is gebleken! Ondanks haar jonge leeftijd heeft Yori Swart al een paar honderd shows op haar naam staan. Zo stond zij al in het voorprogramma van Jools Holland, Jonathan Jeremiah en Agnes Obel, maar is ze ook actief in het buitenland. Ook imponeerde zij op festivals als Lowlands en Noorderslag. Tegenwoordig is het uitverkopen van zalen voor haar niet meer ongewoon.

Haar markante gitaarstijl is opmerkelijk. Ze mengt blues, folk en pop in een aparte finger-picking stijl. Met haar nieuwe album ‘September’ komt dit nog eens duidelijk naar voren. Een nieuwe stijl van singer-songwriter en trippop kleurt de vernieuwde sound van Yori in 2017. Onlangs speelde ze nog de release show in een uitverkocht Paradiso en nu is het tijd om haar album te presenteren in Simplon!

Support deze avond komt van Luka. Deze Rotterdamse singer-songwriter schrijft eigenzinnige indie-pop geïnspireerd door Feist, Sylvan Esso en Bon Iver. In 2014 bracht ze met band haar debuut EP ‘Change of Seasons’ uit onder eigen beheer. Zo stond Luka in Paradiso Tolhuistuin, Where The Wild Things Are en op Hongerige Wolf Festival. Momenteel werkt ze aan haar tweede EP, opgenomen in Studio Joneski. Een veelbelovende act voor de toekomst!