Xtort + ModEnv - Simplon

Simplon UP:
Xtort + ModEnv

Do 26 Januari 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €3,- Genre: Electronic
Koop tickets
Links

Op 26 januari waant Simplon UP zich terug in Düsseldorf 1970, de gouden jaren van de elektronische muziek en Kraftwerk! Synthesizer, drumcomputer, een avond met Xtort & ModEnv. Lets go!

Xtort
Met thema’s als eenzaamheid, propaganda, social media, fake news en al het slechte in de mens brengt de industrial electro act Xtort zijn niet zo positieve kijk op de wereld. De muziek is geschreven op analoge en vintage gear uit de 70’s, 80’s en 90’s, Analoge synths & sample technieken uit de hoogtijdagen van de elektronische muziek denkend aan Kraftwerk, Jean Michel Jarre met een meer vintage sound. Helaas gooide de corona epidemie roet in het eten voor zijn Europese tour, maar nu is Xtort terug! Wil je weten hoe het live gaat klinken? Check dan alvast Xtort zijn live album Live in Eindhoven!

ModEnv
De naam ModEnv is een afkorting van Modulated Envelope, een synthetische term die het moduleren van tijd benoemd. Het muzikale duo bestaande uit Remco Hoogsteen en Kyle de la Porte creëert live diepe synth bass grooves, pads om bij weg te dromen, robotachtige vocals en krijsende lead sounds. Oftewel genoeg ingrediënten voor een dansbare en interessante muziekavond! Ze worden ondersteund door artistiek vormgever Jan Herman de Boer, die dankzij de nauwe samenwerking de muziek nog meer tot leven brengt door middel van gave visuals. In 2021 kwam de EP ModEnv uit die op Spotify te beluisteren valt.