W:O:A Metal Battle Voorronde Groningen - Simplon

W:O:A Metal Battle Voorronde Groningen

Vr 6 Mei 2022
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €5,- Genre: Metal
Koop tickets
Links

Het is weer tijd voor de jaarlijkse voorronde van de Metal Battle! Zaterdag 6 mei staat de bovenzaal in het teken van aanstormend metal talent. Op deze avond zullen vier verschillende metalbands het tegen elkaar opnemen voor een plek in de volgende ronde. De winnaar van de finale mag spelen op Wacken Metal Battle! Een vette kans en bovenal eeuwige roem.

De inschrijvingen zijn op het moment gesloten en de selectie is bekend!

LINE-UP

Jini
De winnaar van de 2020 editie was Jini. Door corona vond de vervolgronde geen voortgang en daarom is Jini hier wederom om opnieuw kans te maken. Het is een moderne metal band met hier en daar hints van de jaren ’90. De alternatieve metal zoals je die vroeger graag hoorde en waarschijnlijk nog steeds hoort. Bands als Tool en A Perfect Circle komen in gedachten en misschien zelfs een snufje Mastodon.

BAA$
“Hardcore sound from the 90s underground” is het eerste dat je leest wanneer je op het domein van Baa$ komt. Dat is ook exact de sound en energie die ze afleveren. Moshen is verplicht, stagediven wordt aangeraden!

7 Black Sides
Dit is een band gekenmerkt door harmonische gitaarriffs, en afwisseling van verschillende genres. Zo ontstaat een dynamisch geheel wat er stevig inbeukt, maar bij tijd en wijlen ook zacht en teder kan zijn. Al met al maakt dit een dynamische band die niet snel gaat vervelen!

Maestro
Ook voor melodieuze hardrock zit je goed bij de metal battle dit jaar, want Maestro komt optreden en deze heren draaien al maar liefst sinds 1989 mee en hebben desondanks enorm veel zin om hun kansen te beproeven in de metal battle!