Will Knox - Simplon

Will Knox

+ Daniel Cane

Vr 5 April 2019
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €10,- Deur: €10,- Genre: Singer / Songwriter
Koop tickets
Links

Hij schrijft zijn eigen teksten en is een meester op de gitaar. Dat de Britse singer-songwriter Will Knox een veelbelovende artiest is, daar valt niet aan te twijfelen. Zijn muziek is sterk verhalend van aard en heeft een warm karakter. Thema’s als liefde, familie en vriendschap komen hierbij aan bod. Dit jaar komt zijn langverwachte EP uit en zijn laatste single ‘Stolen Car’ heeft inmiddels al ruim 800.000 streams behaald.

Hoewel hij oorspronkelijk uit Londen komt, heeft Will Knox sterke banden met Nederland en de Nederlandse muziekwereld. Zo heeft hij nummers geschreven met artiesten als Miss Montreal, Vinchenzo en Dotan. Vooral de samenwerking met Dotan is goed terug te horen in de muziek van beide heren. Leuk detail is dat Knox bijgedragen heeft aan ‘Hungry’ en ‘Let The River In’, die deel uitmaken van de Europese nummer-één hitplaat ‘7 Layers’.

De support zal gedaan worden door Daniel Cane, deze ras-entertainer heeft al menig hart veroverd in de afgelopen vijf jaar. Al ruim 650 optredens heeft hij achter de rug waaronder op Lowlands, Pinkpop, tijdens de Popronde of gewoon intiem in een huiskamer. Daniel zingt zware verhalen vol emotie in de stijl van Damien Rice en Ed Sheeran. Zijn teksten gaan over gebroken harten; het verliezen en het terug vinden van de liefde. Hij zorgt er ook voor dat iedereen die naar de show komt zich meteen thuis voelt.