Waltzburg - Simplon

Waltzburg

+ Electric Company

Za 2 November 2019
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 - 23:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €10,- Deur: €10,- Genre: Pop / Indie
Koop tickets
Links

Ze hebben met hun sound de gulden middenweg tussen Kevin Morby en Vampire Weekend weten te vinden. De heren en dame van Waltzburg maken eigenzinnige en melodieuze upbeat indie, geschreven door een pessimistische slaapkamer producer, vervolgens tot leven gebracht met zijn beste vrienden. Hun gelaagde en energieke songs zitten vol tegenstrijdigheden en bevragen het dagelijkse leven.

De dynamiek tussen de vijf vrienden op het podium maken de shows van deze indiepopband tot een energiek en dansbaar geheel. Hun debuut EP ‘Latest News’ die vorig jaar uit kwam was een groot succes en ook stonden ze eerder al op onder andere Sziget en Noorderslag. Dit najaar brengt Waltzburg eindelijk hun debuutalbum uit en daar hoort natuurlijk een clubtour bij!

Support komt deze avond van Electric Company. De band rond Zac Chapman, geboren in Nottingham, getogen in Nederland, is pure pop. De liedjes zweven tussen sixties en indiepop in, het absolute toppunt van tijdloosheid. Inspiratie komt dan ook van bands als Arctic Monkeys, The La’s en DMA’s, met de laatste band ging Electric Company zelfs op tour.