Walden + Splitt - Simplon

Walden + Splitt

Simplon UP

Do 16 Mei 2019
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:30 uur Aanvang: 21:30 uur Ticket: €3,- Deur: €3,- Genre: Indie Pop
Koop tickets
Links

Door onvoorziene omstandigheden kan de band Splitt helaas niet komen optreden vanavond. Frontman Jari Split zal een solo set spelen!

Van Pinkpop, de Popronde door, zo de trap op naar Simplon Up! Vanuit het niets stormt Walden het Nederlandse popcircuit door met een uniek geluid. Noem het psychedelische indie-rock, of noem het gewoon Walden. Het varieert van strakke indie-popsongs zoals het Amsterdamse Moss die maakt, tot harde klappers à la Queens of the Stone Age, naar fuzzige gitaren van The Black Keys.

De vier Limburgse heren komen speciaal naar Groningen afgereisd om jullie een te gekke opwarmer voor het festivalseizoen te geven. En nu we het daar toch over hebben, zet hun nieuwe single ‘Friends are OK’ ook maar in je festival playlist voor dit jaar. Je gaat hem nodig hebben!

De kersverse indieband Splitt komt deze avond completeren. Deze doorstomende locomotief onder leiding van frontman Jari Split brengt je overseas naar de US of A. Met een sound die perfect past in het straatje van Bob Dylan, Bruce Springsteen en The War on Drugs staat Splitt garant voor een flink gelaagd stukje songwriting. Alles van eigen hand en uitgevoerd door hem en zijn 5 koppige band met louter noordelijke musici uit Groningen, Leeuwarden en Den Helder. Met een biertje in de hand, cruising down the highway, niet heel verstandig, maar wel het gevoel wat Splitt je vanavond in simplon gaat bezorgen.