Wake UP: Cøltrui + Bosbrand - Simplon

Simplon UP
Wake UP: Cøltrui + Bosbrand

Do 7 September 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €3,- Genre: Punk / Noise Punk
Koop tickets

Het is tijd voor Wake UP, de eerste Simplon UP van het nieuwe seizoen, waar twee noisepunk acts het podium betreden om Simplon stevig wakker te schudden!

Bosbrand manipuleert geluid naar oorverscheurende tonen met een hintje dromerige ambience en een dikke laag herrie punk. Bestaande uit ambient noise punk wizards Rafael Keijzer en Sem Smeets, begon Bosbrand als een afstudeerproject geïnspireerd door artiesten zoals Ramleh, Aphex Twin en Merzbow. Het duo speelde eerder dit jaar onder andere in Neushoorn en op Pigeonfest. Op Soundcloud is het albumBarbed wired necklace (2023) te vinden, een onbewerkte sessie vol met pijn, woede, verdriet en liefde. Bosbrand brengt een stoomwals aan geluid naar Wake UP en zoekt de absolute rand van muziek op tot de versterkers in de fik staan!

Klink, rinkel, verbrijzel en vernietig. Cöltrui is een geluidskenner die het probeert. Cøltrui doet dingen met opzet, of niet, en is niet bekend. Cóltrui is een luid arrangement van muziekdingen, geïnspireerd door anderen zoals Gilla Band, Black Midi en Death Grips. Cӫltrui zal je een slecht gedoseerde hoeveelheid lawaai geven om elke ongewenste gedachte te overstemmen. Cȭltrui komen, regelmatig boven decibellimiet en ruig geluid betaald met geld, uit Leeuwarden. Allemaal samengekomen voor beter of slechter. Overeengekomen. Oftewel, zet je schrap voor dit ongezonde trio van lawaai to Wake you UP.