Visionary666 (Album Release Show) - Simplon

Visionary666 (Album Release Show)

+ Matricidium + Dead End & more

Vr 30 Oktober 2015
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 23:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €10,- Deur: €11,- Genre: Metal
Koop tickets
Links

De Twentse technische death metal heren van Visionary666 hebben in hun bestaan altijd al een bijzondere band met Groningen en haar publiek gehad. Om deze mooie band met de stad te benadrukken komen ze op vrijdag 30 oktober speciaal naar het Noorden om hier hun nieuwe album aan het Groningse publiek te presenteren. Dit doen ze samen met een gevarieerde line-up, met voor ieder wat wils.

Uit eigen regio hebben ze hun vrienden van Dead End meegenomen. Zij zijn in 2015 weer ‘resurrected’, nadat ze van 1988 tot 1993 begonnen met hun mix van doom en death metal. Bijzonder optreden dus, wij zien ernaar uit!

Matricidium uit Brazilië is in Europa op tournee en kon tevens mooi aansluiten op deze avond. Thrash metal met een sloot invloeden uit verschillende metal genres, unieke kans om deze mannen eens in Nederland aan het werk te zien.

Insurrection uit Groningen maakt een sound die het midden houdt tussen thrash met death-metalinvloeden en alles dat hieromheen ligt. De band bestaat al een geruime tijd, maar moest toch een flinke tijd wachten voordat ze zich in Simplon weer eens muzikaal konden uiten. Aan de kwaliteit van de songs en de live-show ligt dat zeker niet. De ontwikkelingen van de afgelopen jaren gaan we deze avond zien.

Geopend zal er deze avond worden door het iets melodieuzere Miscall, afkomstig uit Klazienaveen. De laatste tijd gaat het razend snel met alle shows die deze jonge band in de schoot geworpen krijgt. Het was dan ook slechts een kwestie van tijd voor ze om Groningen eens aan te doen. De band heeft iets meer melodie in hun sound dan bovenstaande bands.