UP & GSC - Simplon

UP & GSC

Kira + James Walker + August Is Ours

Do 28 April 2016
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:30 uur Deur: €3,- Genre: Pop
Links

Stichting Groninger Songwriter Circle (GSC) is in de vier jaar van haar bestaan uitgegroeid tot dé netwerkorganisatie voor singer-songwriters in Groningen en omstreken. De komende tijd gaan GSC en Simplon UP samen een aantal intieme singer-songwriterevenementen organiseren. Onder de noemer UP & GSC bieden we je een relaxte avond in ons café.

Kira
Kira is een altijd-vrolijke, enthousiaste en dromerige muzikante die haar eerste succes boekte bij ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’, waar ze tweede werd. Daarna volgenden verschillende optredens bij 3FM, NPO, en andere nationale radio en televisie. Kira heeft het vermogen om haar publiek enthousiast te maken en naar haar toe te trekken, elke keer opnieuw. Met haar prachtige liedjes, en prettige stem, weet ze je meteen te raken. Beïnvloed door artiesten zoals Morissette, Regina Spector, en anderen, past Kira haar muziek bij haar fijne persoonlijkheid. Op het moment treedt Kira vooral op met haar band. Maar voor deze avond bij Simplon UP speelt ze weer eens solo.

James Walker
Nu hij net zijn EP debuut ‘Right person, wrong time’, uitgebracht heeft, en meer dan 100.000 views heeft op zijn kanaal op YouTube, is de Britse James Walker iemand die snel bekendheid begint te krijgen op het internet. Deze 23 jarige singer-songwriter schrijft liedjes die veel ouder klinken dan zijn leeftijd je zou doen verwachten. Zijn vaste fanbase, opgebouwd via websites zoals YouTube en YouNow, ziet dat ook. Na vijf jaar van muziek maken als een sessie muzikant, begint hij dit jaar met zijn solo carrière. En daar zijn wij maar wat blij mee, want zo toert hij deze maanden met Kira en August is Ours (solo) langs verschillende podia, waaronder Simplon. Zijn nummer doen denken aan Kevin Devine, City & Colour, en Brand New. Hij zal je raken in je hart, en doen verlangen naar meer.

August Is Ours (solo)
August Is Ours is een alternatieve folkband uit Noord-Carolina, beïnvloed door The Black Keys, Mumford & Sons, en The Avett Brothers. Hun online fanbase is snelgroeiend, en hun muziek wordt ondertussen ook opgepakt door de Amerikaanse MTV. Na het succesvol uitbrengen van hun debuut album ‘Heart in the Stars’, beginnen ze later dit jaar een toer in 20 staten in de VS. Maar eerst komt frontman JT Ackerman naar Europa, om te toeren met Kira en James Walker.