UP & GSC - Simplon

UP & GSC

Timo de Jong + Iris Rijnsewijn + Kerwin + Savannah

Do 30 Juni 2016
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:30 uur Deur: €3,- Genre: Pop
Links

Stichting Groninger Songwriter Circle (GSC) is in de vier jaar van haar bestaan uitgegroeid tot dé netwerkorganisatie voor singer-songwriters in Groningen en omstreken. De komende tijd gaan GSC en Simplon UP samen een aantal intieme singer-songwriterevenementen organiseren. Onder de noemer UP & GSC bieden we je een relaxte avond.

Timo de Jong
Timo de Jong is een muzikant uit Meppel die door invloeden van folk en country muziek een tijdloze vorm van pop liedjes schrijft en speelt. Liedjes die een beetje over hem gaan, maar eigenlijk op iedereen van toepassing zijn. Maar ook liedjes over autodieven, koibois en dochters die nog geboren moeten worden. Liedjes uit de wereld om zich heen en de wereld in zichzelf. Gelukkig is er altijd toch dat zilveren randje. Wat de locatie ook moge zijn, Timo reduceert het tot een gezellige huiskamer waarin hij gevuld met humor en vrij van pretenties zijn publiek vermaakt. Dat gaat zeker helemaal goed komen in Simplon!

Iris Rijnsewijn
Iris werd in 1995 in Tiel in de Betuwe geboren en verhuisde op haar vijfde jaar naar Groningen. Vanaf haar zesde woont ze in Wirdum op het Hoogeland. Het land van haar (voor) ouders. Hier groeide ze op. Op de basisschool kreeg Iris interesse in de gitaar, papa is gitarist en bracht haar de eerste beginselen bij. Het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar Iris ging meer oefenen en ook begon ze heel zachtjes mee te zingen. Rond haar 14e begon Iris eigen nummers te schrijven, en won hiermee gelijk al talentenjachten. Sindsdien heeft ze al vele optredens mogen verzorgen op zowel grote en kleine podia, en nam ze een eigen CD op: “Through the Walls”.

Kerwin
Kerwin is van huis uit een echte rocker. Met zijn band Silent Bishop heeft hij vele decibellen over heel wat podia geslingerd. Tussendoor schrijft hij echter akoestische liedjes, en in 2013 besluit hij ook als singer-songwriter het podium te zoeken. Zodoende komt hij in aanraking met de Groninger Songwriter Circle. Inmiddels is hij één van de organisatoren van de GSC-avonden, en is hij ook nog eens aangehaakt bij de akoestische formatie Marjoram. Hij blijft echter liedjes schrijven, die door zijn bijzondere gitaarspel het beste te vergelijken zijn met de muziek van artiesten als Ben Howard, Jon Gomm en Andy Mckee. 30 juni is hij ook nog eens jarig, en hij heeft gevraagd of hij dat een beetje muzikaal mag vieren in Simplon. Natuurlijk mag dat!

Savannah
Savannah is een 17-jarige singer-songwriter uit de provincie Groningen. Ze is o.a. bekend van Café Martini XL (RTV Noord), DBSS van Noord-Nederland, de POPgroningen Talentawards en Giels Talentenjacht. Gedoken in zelfmeditatie op zoek in eigen ervaringen, schrijft zij haar nummers. Folknummers, soms met een beetje pop/country, die vol zitten met emotie, troostende gevoelens en hoop. Haar doel: mensen bereiken, helpen hun gevoelens te uiten en door middel van herkenning een soort wijsheid bij te brengen. De intens bemoedigende woorden sterken het gevoel wat zij wil uitdragen. Of jij je nu onbegrepen in de liefde voelt, iemand mist of eenzaam bent. Haar nummers zetten kracht bij de onbegrepen emoties, zodat deze in begrip omgezet kunnen worden.