UP Allstars - Simplon

UP Allstars

Tied Laces + Vikings In Tibet + McScallywag + The Movement

Do 1 September 2016
Waar: Grote zaal Open: 20:30 - 23:30 uur Aanvang: 21:30 uur Deur: €5,- Genre: Pop / Rock
Links

Simplon ondersteunt inmiddels al meer dan acht jaar lokaal talent uit Groningen door ze een professioneel podium te geven onder de vlag van UP. Hier kunnen beginnende bands zich profileren en podiumervaring opdoen. Om het nieuwe seizoen goed te beginnen, organiseert Simplon UP op donderdag 1 september een nieuwe editie van UP Allstars. Hier betreden de meestbelovende, tofste, rockende en uber-hipste bands van het afgelopen jaar nog een keer het podium. Deze keer niet in de kleine zaal, maar beneden, op het podium van de grote zaal!

Tied Laces
Tied Laces staat voor verbintenis. De hechte vriendschap binnen de vierkoppige band is kenmerkend en typeert ook wat je kunt verwachten. De verbonden eenheid is goed op elkaar ingespeeld en dit stralen de jongens uit op het podium. Met veel plezier spelen de jongens gepassioneerd hun shows. Beïnvloed door een gevarieerde reeks aan stijlen van John Mayer, The 1975 tot aan de stevigere kant van Kensington, weten de jongens elementen te bundelen en een eigen geluid neer te zetten. Een karakteristiek geluid waarbij het publiek lekker kan wegdromen. 

Vikings In Tibet
Winnaars van de POPgroningen Talent Awards 2015 en winnaars in het leven! Afgelopen Eurosonic speelden ze ongeveer zes miljoen keer; ondertussen zijn ze druk met het opnemen van hun plaat in de griezeligste kelder van Haren, waar ze de gruwelijkste studio hebben gebouwd; en nu hebben ze ook nog tijd om weer gezellig te komen spelen bij UP Allstars. We hebben nu al zin in hun sferisch-en spacende nummers die zowel floaty als ook knetter energiek zijn. Het randje op de stem van de zanger is jaloersmakend en de harmonieën van de boys zijn gewoonweg prachtig.

McScallywag
Stel je voor dat je vastgebonden aan een mast zit op een piratenschip. De nacht is gevallen en de rovers staan op het dek. Whisky en rum vloeien als water en ineens pakt de kapitein zijn gitaar. Het schip verandert in een oog opslag in een Ierse pub wanneer de piraten in gezang uitbreken over whiskey bruine ogen en parelwitte stranden. Dit is de wereld waarin McScallywag je meesleept, al bij de eerste gitaarklanken.

The Movement
Gewoon Rock! Dat is hoe de vier nuchtere jongens van The Movement hun muziek omschrijven. Geen poespas maar hard, rauw en puur. Deze energieke band, met invloeden van Foo Fighters en Thin Lizzy, is ontstaan in het aardbevingsgebied van Groningen en laat menig podium op zijn grondvesten schudden.