UK Subs - Simplon

UK Subs

+ TV Smith + Ratpatrol

Vr 20 Januari 2017
Waar: Grote zaal Open: 19:30 - 23:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €13,- Deur: €14,- Genre: Punk
Koop tickets
Links

In 2017 vieren de UK Subs hun 40-jarige jubileum. De groep speelt al mee in de punkrock scene sinds 1976 en staan bekend om hun spectaculaire liveshows en de hechte band die zij met hun fans hebben. Een unieke avond en een heuze eer om deze oude vaklieden te mogen ontvangen!

Ze speelden als een van de eersten mee in de Britse punkrock golf die in de jarige ’70 over Groot Brittannië neerstreek. De inmiddels 72-jarige leadsinger Charlie Harper, de ‘godfather van de Britse punk’, ontving in 2010 nog de Punk World Cup. Hetgeen hem onsterfelijk maakte en bekroonde tot een van de meest gerespecteerde iconen uit de punkrock wereld. De UK Subs touren tegenwoordig nog steeds op vol vermogen en zijn internationaal nog actief om zo hun nieuwe werk, maar ook oud materiaal, weer door de zalen heen te knallen. Kortom, reden genoeg om deze legendarische punkers nog eens van dichtbij te kunnen zien spelen!

Timothy TV Smith, ex-frontman van de bekende Britse punkband The Adverts én singer-songwriter is ook een oude bekende uit de punkscene. Na The Adverts heeft Smith bij diverse punkbands over de hele wereld z’n input weten te geven middels zijn rauwe, sterke gitaarwerk en teksten. Denk hierbij aan de Duitse formatie Die Toten Hosen of de Amerikaanse band Midnight Creeps. Tegenwoordig werkt Smith veel aan zijn solocarriere, en zal TV Smith naast de harde punksound je doen verbazen met zijn eigen akoestische werken.

De Nederlandse mannen van Ratpatrol, opgericht in 1988, spelen pure hardcore en niets anders! Na diverse albums te hebben opgenomen begon het te jeuken en doken zij in 2007 weer de studio in om hun 4e album op te nemen. In het jaar hierna kwam de plaat Ibiza Kepone op de markt en sindsdien mogen wij allen weer smullen van hun sound!

DJ Ray Koocks maakt deze avond compleet en zal zijn vetste punkbeentje voor zetten.  Zijn dj-set zal van oldskool 70’s punk tot nieuwe helden gaan, van de  States richting UK en vervolgens naar Down Under. De pauzes worden dus gevuld met punkrock recht voor je raap!