Tuskar - Simplon

Tuskar

+ Ioana Iorgu

Vr 24 Februari 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €14,50 Genre: Metal
Koop tickets
Links

Tuskar is een niet te missen sludge metal zwaargewicht. Deze jonge Britse honden hebben een onmiskenbare energie en felheid wat hen één van de meest opwindende ontdekkingen binnen de Britse sludge metalscene maakt.

Tuskar is in het Britse Milton Keynes in 2016 gevormd door zanger/drummer Tyler Hodges en gitarist Tom Dimmock. Samen groeiden zij op luisterend naar bands als YOB, Mastodon en Torche. Nog voor zijn eerste officiële release in 2017 zorgde de band al voor veel buzz in de underground van de Britse metalscene. Met  debuut-EP Arianrhod maakten ze alle verwachtingen waar. Het werd alom geprezen voor zijn eigen geluid en kwaliteit van de hoogste plank. Dus werd het tijd om daarop voort te bouwen. En dat deden ze. Het duo bracht eerder dit jaar hun album Matriach uit, waarop ze hun geluid naar een hoger niveau tilden.

Tuskar is een band die je live moet zien: de chemie die Hodges en Dimmock delen in de studio en op het podium is evident. Tijdens hun komende Europese tour komen ze naar Simplon om ons te laten zien waar ze van gemaakt zijn. Dit wordt ongetwijfeld een keiharde show!

Support is er van Ioana Iorgu. Ioana graaft haar nagels in je huid met de verontrustende maar boeiende sfeer die ze creëert met  haar dissonante postpunk gitaarsound en gortdroge, beklijvende drums. Met haar kille, zacht gesproken teksten wandelt ze door je hoofd, om te zien of alles in orde is.