Turfy Gang - Simplon

Turfy Gang

+ Yung Volwassen

Vr 17 November 2023
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €16,- Genre: Pop
uitverkocht
Links

Ik ga d’r bellen, kom mee padellen‘. Turfy Gang is een sensatie die telkens weet te verrassen. De zeven hockeyjongens uit Maarssen zorgen, met hun positieve energie en voor menig student herkenbare teksten, voor de ene hit na de andere.

De muzikale carrière van Turfy Gang begon met een uit de hand gelopen grap. De jongens maakten zelf muziek voor tijdens het chillen. Ze beschikten over een Sonos device om hun muziek op af te spelen, maar Sonos kan geen verbinding maken met Soundcloud. Ze móésten hun zelfgemaakte platen dus wel uploaden op Spotify. En daar sloeg hun muziek (toevallig of niet) helemaal aan. En een bezoek aan FunX, waar ze een live-performance deden van hun single ‘Buren’, betekende al helemaal hun doorbraak. Met deze hit, waarin ze op cynische toon ‘sorry’ zeggen tegen hun buren, scoorden ze alleen al op Spotify meer dan 12 miljoen streams – en daarmee hun eerste gouden plaat!

En de groep blijft maar hits scoren: van ‘Vakantie’ met Fokke Simons tot ‘Mooi Van Ver’ met The Partysquad en LA$$A. In december 2022 deden de jongens hun eerste clubtour, en speciaal daarvoor releaseten zij ‘Nieuwe Dag’. In maart het jaar daarop brachten de jongens hun nieuwste hit uit, ‘Padellen’. Die track was een enorm succes op TikTok. In 2023 hebben de jongens weer de smaak te pakken, en dus komen ze naar Simplon om de boel flink op stelten te zetten!

Support: Yung Volwassen

Yung Volwassen is een energieke hiphop/pop act met onontkoombaar aanstekelijk
enthousiasme en dansbare vibes. De twee vrienden zijn twintigers midden in hun eeuwige
jeugd en nog lang niet klaar om het échte volwassen leven in te duiken.
Met onderwerpen als skeer zijn, seks met je ex hebben of juist even alleen willen zijn,
beschreef 3voor12 hun muziek als ‘teksten met kenmerkende humor waarin iedereen zich
kan herkennen’. Dit alles begeleid door catchy beats die invloeden bevatten variërend van
house, funk en trap.