Torrential + Abduct - Simplon

Torrential + Abduct

Simplon UP

Do 22 Juni 2017
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:30 uur Deur: €3,- Genre: Hardcore
Links

Torrential
Wederom een bevestiging dat het hoge noorden een epische broeiplaats is van de hardcore scene. Het leeft meer en meer, en je zou je gelukkig prijzen dat je niet in de randstad woont. De vierkoppige bemanning van Torrential speelt al menig tijd met elkaar samen en bundelen nu de krachten én kennis om vorm te geven aan dit post-metal, progressieve hardcore concept dat sinds een jaartje uit de doeken is. Torrential is een stortbui en dit valt tussen het druiperige, schelle gitaarwerk door te bespeuren. De kracht en intensiteit maar ook de spontaniteit van een donderslag bij heldere hemel is toch iets waar je de mannen credits voor moet geven.

Afgelopen januari werd de eerste demo online gezet en in mei beginnen de opnames voor hun eerste EP. Zeker goed om in de gaten te houden en nóg beter om in juni vooraan te staan met een biertje!

Abduct
Voor hardcore uit een andere geografische invalshoek kan je terecht bij Abduct. Een clusterformatie afkomstig uit Zwolle, Den Haag en Amsterdam laat ook zien dat er naast Ljouwert meer steden zijn waar men fijne onderbuikgevoelens krijgt van een stevige portie hardcore. Het nieuwe gezicht van de hardcore scene waar men in Hedon en Asteriks al eens kennis mocht maken met de slopende kracht van Abduct. In juni mogen de mannen hun tassen weer pakken en afreizen naar het noorden om de bovenzaal van Simplon eens uit zijn voegen te drukken.