Thistle Sifter + Slumbercloud + DJ SBB - Simplon

Simplon UP
Thistle Sifter + Slumbercloud + DJ SBB

Do 8 Februari 2024
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €3,- Deur: €3,- Genre: Punk / Psychedelic / Post-Rock
Koop tickets

Thistle Sifter is een ambient instrumentaal post-rock project van de Engelse muzikant Pete Barnes, gevestigd in Utrecht. De live line-up bestaat uit Pete Barnes (gitaar & synthesizers), Tom Broshuis (gitaar), Rob Wickham (bas & synthesizers) en Koen Klarenbeek (drums). In januari 2024 werd het nieuwe album ‘Circles’ uitgebracht, met als terugkerend thema het gevoel letterlijk in cirkels rond te draaien. Het is gebaseerd op een ernstig fietsongeluk van Pete Barnes in november 2020. Geschreven tijdens een langdurige herstelperiode en ver van familie en vrienden in Engeland, is ‘Circles’ geïnspireerd door persoonlijke worstelingen met gezondheid, acceptatie en het loslaten van het verleden. Symptomen van hersenschudding dwongen Barnes tot een geïsoleerd leven uit noodzaak, wat resulteerde in een enigszins disfunctioneel bestaan. Gedurende deze moeilijke tijd, werd muziek de ideale therapie. 

Ontstaan in het midden van 2020 en opgestegen boven de beperkingen van de pandemie, dompelt de driekoppige band Slumbercloud uit Groningen je nu onder in  herinneringen aan de Seattle grunge. De muziek van Slumbercloud springt moeiteloos van punk naar psychedelisch, waarbij de band niet vergeet om ook stoner rock en metal aan te raken. Elk nummer is een boeket van sprongen tussen genres, zonder ooit te falen in het bieden van diepe reflectie en kritiek op het alledaagse leven. De band heeft al een goed ontvangen debuut-EP uitgebracht in 2023 genaamd ‘Human Problem, wat dient als de introductie van Slumbercloud aan de wereld. De EP bevat vijf eclectische maar samenhangende nummers die het brede scala aan invloeden en inspiratie van de band beslaan, en de nummers bevatten onderwerpen zoals mentale gezondheid, sociale kwesties, milieubewustzijn en existentiële gedachten. Slumbercloud staat op het punt om het publiek weg te blazen, dus laat jezelf meeslepen bij Simplon UP met hun vraatzuchtige punk, bloeiende psychedelica en zware grunge!

De volgende Simplon UP is de perfecte kans om deze speciale nieuwe muziek te ervaren! Na deze twee acts worden er platen gedraaid door niemand minder dan DJ SBB!

Fotografen: Laurens Kloosterman, Lisanne Lentink, Sabine Baakman