The Visual + Van Common - Simplon

The Visual + Van Common

Za 20 April 2019
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:30 uur Aanvang: 21:15 uur Ticket: €10,- Deur: €10,- Genre: Indie
Koop tickets
Links

In april halen we met The Visual en Van Common twee veelbelovende acts naar onze bovenzaal! Beide acts hebben live al vele goede indrukken achter gelaten, staan dit jaar op Noorderslag en releasen dit voorjaar nieuw werk.

De Amsterdamse band The Visual schrijft donkere romantische songs met dreigende spanningsbogen en bevreemdende soundscapes. Het trio rondom songwriter Anna van Rij trok al gauw de aandacht met adembenemende live optredens, zoals op Grasnapolsky, Le Mini Who?, in de Melkweg en Paradiso Noord. Dit succes zetten ze in 2019 door met een optreden op Noorderslag en de release van hun debuutalbum ‘Moments Of Being’ eind maart. Redenen genoeg om deze band naar Simplon te halen!

Koop een one-way ticket naar Amerika en je leert meer als Nederlandse popartiest dan in tien jaar thuisblijven. Van Common, het pseudoniem van Sebastiaan van Ravenhorst, deed het in 2017. Vijf maanden lang was hij daar om zijn horizon te verbreden. En je kunt het avontuur terughoren in zijn muziek. Dat denk je dan tenminste, als je zijn geplande 5-track EP hoort. Maar die nummers, die ergens tussen eighties new wave, dreampop en shoegaze in gesitueerd zijn, waren al af ruimschoots voor vertrek naar de VS. Dat kan dus maar één ding betekenen: dat muzikale avontuur zit gewoon in hem. Het is onlosmakelijk met hem verbonden.