The Toasters (USA) - Simplon

The Toasters (USA)

+ Knight Susan

Di 12 December 2017
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 23:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €10,- Deur: €10,- Genre: Ska
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. servicekosten
Links

Met trots mogen The Toasters zich de langst bestaande Amerikaanse ska band noemen. Met meer dan 35 jaar op de teller gaan ze vol gas door naar Simplon. In 1981 werd in New York City deze band opgericht en heeft inmiddels meer dan 2400 optredens achter de rug! Frontman Robert Hingley is daarnaast ook eigenaar van Amerika’s grootste ska label ‘Moon Ska Records’, dit label is verantwoordelijk voor het kickstarten van vele bandcarrières.

Naast een breed repertoire schromen The Toasters ook niet om te experimenteren. Klassieke uptempo-ska en rock ’n roll worden afgewisseld met reggae- en jazz-geaccentueerde nummers. Live ervaren is nog veel intenser dan thuis luisteren op je Harman Kardon. The Toasters blazen zo de 230 uit de muur. Voor de echte ska liefhebber is dit de show die je mee moet maken, hier is het namelijk allemaal begonnen!

Support deze avond komt van Knight Susan. Verwacht een combinatie van verschillende soorten ska en aanverwante stijlen. Inmiddels stond ze al op plekken als Noorderzon, Gideon Festival, de grote markt Groningen en Vera. De origine van de band gaat way back. Voor 2011 waren er saaie feestjes. Bandjes speelden moeilijke noise, en staarden naar hun voeten. Het publiek stond stil en deed of het luisterde. Maar toen, opeens, brak de hemel open. In een vlammende wagen kwam Ridder Susan aangesneld, trok haar zwaard Skalibur, en rekende af met de slechte muziek. En sindsdien, kan geen voet in de Groninger nacht nog stilstaan!