The Skints - Simplon

The Skints

+ Mr. Wallace

Za 14 Mei 2016
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 22:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €12,- Deur: €13,- Genre: Ska / Reggae
Koop tickets
Links

Zonder twijfel is The Skints een van de meest opwindende bands die de Engelse ska-punk scene de afgelopen jaren heeft voortgebracht. ‘East London reggae’ noemen ze hun rauwe mix van ska, dub, reggae, hiphop & punk-met-urban-attitude. Een flinke combinatie aan stijlen, maar vooral een goede reden om een avond uit je dak te gaan! 

Ge├»nspireerd door de Jamaicaanse muziek uit de vroege jaren tachtig slaagden The Skints er op een briljante wijze in om daar in de 21e eeuw een eigen draai aan te geven. Met een eerbetoon aan muzikale voorvaders als The Specials en Madness. De heren en dame kregen al gauw veel waardering en mede door het intensieve touren hebben ze een grote schare fans aan zich gebonden. De afgelopen jaren stond de band al op o.a. Lowlands, Welcome To The Village en de Zwarte Cross. Met het gloednieuwe album ‘FM’ op zak kan dit alleen maar nog mooier worden!

Support komt deze avond van niemand minder dan uptempo ska sensensatie Mr. Wallace! Net als The Skints hebben zij een energieke frontvrouw en wat ons betreft is dit een geweldige match. Sinds het voorjaar van 2010 knalt deze Groningse band in volle vaart door Nederland en traden ze op tijdens grote festivals als de Zwarte Cross, Paaspop en meerdere Bevrijdingsfestivals. Eerder verkocht Mr. Wallace de grote zaal van Simplon uit met de presentatie van EP ‘Rudies & Rockers’. Het dak ging eraf en dat zal nu niet veel anders zijn!