The She's + solitary ZEBRA + Untold Stories - Simplon

The She's + solitary ZEBRA + Untold Stories

Simplon UP

Do 13 Juni 2019
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:30 uur Aanvang: 21:30 uur Ticket: €3,- Deur: €3,- Genre: Rock
Koop tickets
Links

Op hun laatste album “All Female Rock and Roll Quartet” omarmen The She’s hun populaire geuzennaam door te laten zien dat ze veel meer zijn dan dat. Het repertoire van deze powervrouwen loopt uit van dromerige garage ballades over verloren liefdes tot de zongekuste soundtrack voor het stereotype surfboard-op-het-dak Amerikaanse road trips. Zo pakken ze elementen uit de muziek van bands zoals The Growlers, Parquet Courts en Mike Krol en bouwen ze hier vervolgens op verder. Niet door nóg meer geluid te produceren of door gitaarwerk te verzuipen in fuzz. In plaats daarvan nemen ze een stap terug en zetten ze met de bouwblokken van de garage/surf-mix hun eigen sound in elkaar: Simpele garage-pop die je uitnodigt om te luisteren naar de mogelijkheden van het genre.

De tweede band gaat verschuild onder de naam solitary ZEBRA, een eigenzinnige indierockband uit het noorden van het land. Na een uitstekend ontvangen eerste album heeft de band zich in korte tijd in de kijker gespeeld van veel rockliefhebbers. De zebra’s veroverden onder meer een podiumplaats op Eurosonic 2014, 2015 en 2016. Er kwamen vier singles hoog in de vaderlandse indiecharts.

Een uitgebreide introductie schrijven voor een band die Untold Stories heet; het zou op z’n minst ironisch genoemd kunnen worden. We houden het liever kort en laten onze verhalen door de speakers richting je trommelvliezen knallen. Verhalen in de vorm van popnummers, gespeeld door de hoofdpersonen. Zonder teveel te verklappen: verwacht door de verleidelijke, vette gitaarsounds te worden meegesleept van scène tot scène, waarbij de catchy vocalen je begeleiden als alwetende verteller. Flashbacks in time gemixt met absolute madness. Je zult smachten naar het vervolg.