The Pharcyde - Simplon

Homebase presents:
The Pharcyde

+ WadAap + Deejay Irie

Vr 10 Maart 2023
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €25,- Genre: Hiphop / Jazz
uitverkocht
Links

‘Passin’ Me By’, wie kent die hiphopklassieker niet?
The Pharcyde maakte onmiskenbare indruk met deze single van zijn tijdloze plaat The Bizarre Ride II the Pharcyde. De jazzy productie en humor bezorgden het album een legendarische status. Vijf jaar geleden zetten de originele leden Slimkid3 en Fatlip de grote zaal van Simplon al op zijn kop met een energieke show om het 25 jarig bestaan van dit album te vieren. Nu komen ze terug naar Simplon met dit keer ook het derde originele lid Imani!

The Pharcyde-leden begonnen eind jaren 80 als dansgroep. Ze ontmoeten Reggie Andrews, een muziekdocent, die hen koppelde aan de producer J-Swift. Samen met J-Swift begonnen ze demo’s te produceren. Daaruit vloeide het debuutalbum The Bizarre Ride II the Pharcyde voort. Al in 1992 drukten zij met deze plaat direct een stempel op de lokale én wijdere hiphop scene. Waar in die tijd hip hop uit Californië zich vooral kenmerkte door gangstarap (zoals op Straight Outta Compton en The Chronic), ademde The Pharcyde vooral lichtvoetigheid en plezier. Op het kleurrijke, excentrieke debuut dartelen de leden vrolijk rond in een cartoonachtige versie van Zuid-Californië. Drie jaar later kwam de tweede plaat Labcabincalifornia uit, waarvan J Dilla een groot gedeelte van de productie heeft verzorgd.

Na het uitbrengen van het tweede album versplinterde de groep. Fatlip en Slimkid3 begonnen aan hun solocarrière. Nu slaan Fatlip, Slimkid3 en Imani de handen weer ineen onder de originele naam! Tijdens de show worden ze ondersteund door DJ Abilities, die voorheen onderdeel was van Eyedea & Abilities. Hij voorzag El-P’s klassieke debuutplaat Fantastic Damage van zijn scratches en werkte verder onder andere met Killer Mike samen. Met die combinatie kan het niet anders dan een feestelijke show worden, eentje om absoluut niet te missen!

Support is er zoals altijd van Deejay Irie en ditmaal ook van Wadaap. Deze twee hiphoppende apen uit het noorden maken muziek met een lach. De liveshows van WadAap kunnen worden samengevat als een feestje met boodschap. Thema’s als liefde en respect voor de natuur en cultuur slingeren aan je neus voorbij. Het is rap met een zelfkritisch randje en een vette knipoog naar alle mensen die er goed aan zouden doen wad meer naar hun inner aapje te luisteren.

Na een lange reis rond de Planeet van de Aap zijn de twee nu aanbeland bij de Troep die onze mensheid op de aarde smijt. Met aardig wad ervaring en bagage op zak  als voorprogramma van Talib Kweli (USA), Dope D.O.D. en Fresku en optredens op festivals als Bevrijdingsfestival Groningen, Noorderzon en Grasnapolsky, hebben de twee geleerd dat ze menig mens kunnen roeren en bewegen. Maak je klaar om bij dit alles stil te staan en vervolgens compleet bananas te gaan!