The Hubschrauber + Turd Eye Vision - Simplon

The Hubschrauber + Turd Eye Vision

Simplon UP

Do 13 December 2018
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:30 uur Aanvang: 21:30 uur Ticket: €3,- Deur: €3,- Genre: Lo-fi rock
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
Koop tickets
Links

Als er iets fascinerend is, dan is het wel de ruimte. Space. Jeweetwel, dat ongrijpbare, onvoorstelbare grote gebeuren om ons heen. The Hubschrauber haalt er veel inspiratie uit en ze noemden hun debuutplaat dan ook Kepler-186f, vernoemd naar de eerst ontdekte planeet met dezelfde leefomstandigheden als hiero.

Natuurlijk is het leuk om een plaat te lanceren maar natuurlijk is het vetter om een plaat de ruimte in te “lanceren”. De bandleden hebben hemel en aarde bewogen om dat met hun plaat voor elkaar te krijgen… en ja hoor, gelukt! Hele plaat naar de maan! Met een Chinese satelliet ging hij afgelopen Mei de ruimte in, hopelijk all the way to the moon. En hopelijk wordt de plaat daar net zo goed ontvangen als hier want het is een lekker plaatje hoor.

Je ordent ze onder het genre lo-fi rock, of moeten we zeggen sci-fi rock (oke genoeg nu met die grappen) en ze zijn er dus niet om de binnenkant van je oren te strelen maar juist een beetje wakker te schudden. Als je ook graag je oogballen wakker geschud wilt hebben, dan kun je deze clip nog checken. Ter voorbereiding allemaal even Cosmos kijken, we beginnen namelijk met een SO.

Primeur: Deze keer heeft UP een gloednieuwe band uit hun stinkende oefenruimte getrokken: Turd Eye Vision! Deze Groningse band, met drie leden en 7 ogen, brengt met hun mix van vuige punk, garage en een tikkie indie, een overdosis energie naar het podium. Referenties naar Parquet Courts en Smashing Pumpkins zijn snel gemaakt.

Dit bandje is zo vers dat er nog geen woord of akkoord van ze online te vinden is. Kom langs en oordeel zelf. PS. Vergeet je Thunderplugs niet.