The Herbaliser - Simplon

The Herbaliser

Vr 1 November 2024
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €23,- Genre: Jazz / HipHop / Electronic
Koop tickets
Links

Ver terug, in januari 1995 brachten Ollie Teeba en Jake Wherry AKA The Herbaliser, een sample-based beatmaking-duo uit Twickenham, Zuidwest-Londen, hun debuut 12″ single ‘The Real Killer’ uit op het Britse label Ninja Tune. Het paar was diep ondergedompeld in de Hip Hop-cultuur en graven in stoffige platenbakken op zoek naar funky samples. Naast jazz- en soulplaten hadden ze een bijzondere smaak voor oude filmsoundtracks, die een bijzonder kenmerk van hun productiegeluid zouden worden.

Ze volgden al snel met hun eerste LP, ‘Remedies’ waarmee ze zichzelf vestigen als één van de belangrijkste features van de Ninja Tune-crew, terwijl ze hun selectie van eclectische artiesten en DJ’s uitbreidden. Het jaar daarop, toen ze hun tweede volledige release, ‘Blow Your Headphones’, aan het opnemen waren, breidden ze hun output uit met een 8-koppige liveband. De Herbaliser Band ging door, toerde internationaal, met een geweldige ontvangst van een divers publiek en zou de komende 2 decennia vaste gasten worden op een veelheid aan elektronische, dans-, dub- en jazzfestivals, wereldwijd.

Nu, in 2024, na iets van een onderbreking is The Herbaliser Band hervormd en keren zij na 15 jaar weer terug naar Simplon met een avond vol energieke beats! De ticket verkoop begint vrijdag 24 mei om 10.00uur.