The Great Communicators - Simplon

The Great Communicators

+ Radio Eliza

Vr 28 Oktober 2016
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €9,- Deur: €10,- Genre: Indie / Rock
Koop tickets
Links

De muziek van de Haags-Amsterdamse indierockband The Great Communicators voelt als een fijne rondrit langs de kust met de wind in je haren. Het zestal rondom Arend Dijkstra en Gaia Slotboom schrijft pakkende liedjes die fraai opbloeien dankzij de prachtige samenzang, opzwepende melodie├źn en oog voor subtiele details. 

Tijdens de Popronde 2014 werden ze door de organisator “de beste act van het jaar” genoemd en 3voor12 noemde ze tijdens hun show op Noorderslag “een opzwepend indie-ensemble in topvorm”. Dat is niet mis natuurlijk. 3FM riep de band onlangs ook nog eens uit tot Serious Talent en single ‘Motion’ is regelmatig op de playlist te vinden. Momenteel legt het zestal de laatste hand aan hun debuutalbum, dat eind september gaat verschijnen. 2016 lijkt het jaar van The Great Communicators te gaan worden, wees er snel bij.

Begin 2015 steken Morris Brandt en Ruben Bannet de koppen bij elkaar om een aantal dansbare popliedjes te schrijven. Het klikt en samen met drie medestudenten van de Herman Brood Academie is de band Radio Eliza geboren. In de zomer van hetzelfde jaar besluiten ze om deel te nemen aan de Amsterdamse Popprijs. Met succes! Tijdens de finale in een uitverkochte Melkweg veroveren ze de harten van zowel jury als publiek.