The Grand East - Simplon

The Grand East

+ Mitch Rivers

Vr 17 Maart 2017
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €9,- Deur: €10,- Genre: Rock / Blues
uitverkocht
Links

Dit concert is volledig uitverkocht, er is geen deurverkoop.

Uit het oosten van het land komen de mannen van The Grand East aanwaaien. Bewapend met een nieuwe naam maakt deze formatie schoon schip. Een nieuwe huisstijl onder de invloed van rock’n soul, harmonica’s en het splinternieuwe album ‘Movano Camerato’ zijn inmiddels een bekend visitekaartje geworden van de heren uit Diepenheim. Luisterend met je ogen dicht waan je je haast in een scene uit The Sons of Anarchy. De smerige blues, de lijdensweg van het leven en een vers repertoire maken deze formatie tot een unicum in z’n soort.

Na een succesvolle periode als Texas Radio werd het tijd voor een schone lei. Om een groter publiek te raken en de blues in een bredere zin uit z’n voegen te slepen werd The Grand East geboren. Het ging erg lekker met de band; ruim 150 optredens, tweede bij de SENA awards, een podiummoment tijden Eurosonic en zelfs twee aftershows bij Bob Dylan. Echter brak er met een nieuwe naam een nieuw tijdperk aan en de band heeft nu perfect voor ogen wie zij zijn en wat hun missie is. 

De EP die begin 2016 verscheen werd goed ontvangen, het was een opzetje richting het eerste album dat in september verscheen. Het album ‘Movano Camerato’ bleek een zware bevalling te zijn voor de band maar als trotse vaders werd dit liefdeskindje met open armen ontvangen. Zó enthousiast dat de releaseparty werd verschoven naar een grotere zaal omdat er zoveel animo voor was! Reden genoeg om deze rauwe Twentenaren eens bij ons thuis uit te nodigen en het dak eraf te scheuren!

Om de sfeer alvast goed neer te zetten staat Mitch Rivers in het voorprogramma van de avond. Mitch Rivers leeft voor zijn muziek, iedere dag, ieder moment. Op zijn vorig jaar uitgekomen debuut EP smelten de verschillende kanten van zijn muzikale persoonlijkheid prachtig samen. Zijn soulvolle zang met schitterend gitaarwerk belooft een heerlijke binnenkomer van de avond te gaan worden.