The Freelancers + Abel de Kam - Simplon

The Freelancers + Abel de Kam

Simplon UP

Do 31 Mei 2018
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:30 uur Aanvang: 21:30 uur Ticket: €3,- Deur: €3,- Genre: Folk
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
Koop tickets
Links

De driekoppige Ierse en Schotse folkmuziek band uit Groningen, The Freelancers, komt met een mix van folk, rock en origineel materiaal gespeeld met de bodhrán (Keltische trommel), gitaren en viool versterkt door harmonieuze vocalen.

Twee van de bandleden komen uit Dublin, namelijk Gerry de zanger en bassist en Peter die als buschauffeur in Dublin heeft gewerkt en in de band de bodhrán speelt. Hierdoor hebben ze een goede achtergrond voor het maken van Ierse folkmuziek en dit is zeker te horen. Sebastiaan de violist en zanger komt uit Wagenborgen in Nederland. Hij is een goede aanvulling op de band met een unieke en gevoelige muziekstijl. The Freelancers hun show bestaat uit een feest van humor, passie en vurige muziek.

Na jarenlang onderdeel te zijn geweest van het folkduo The New Poor en met The New Tourists in Amerika, Nederland en Duitsland te hebben gespeeld ging Abel De Kam solo verder. Abel is met zijn gitaar en een mix van nieuwe én oude liedjes die zich ergens tussen folk, pop en traditionals bevinden weer helemaal klaar voor de kroegen en podia. Momenteel werkt Abel ook aan zijn debuut-EP die begin 2019 verschijnt!