The Earwurms + Alice's Paralysis - Simplon

Simplon UP
The Earwurms + Alice's Paralysis

Do 9 November 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €3,- Genre: Grrrl-Punk / Post-Rock / Folk / Noise
Koop tickets
Links

Middeleeuwse wetenschappelijke en medische tijdschriften suggereerden dat oorwormen (‘earwurms’) zich via het oor in de hersenen kunnen nestelen en ernstige schade veroorzaken. Deze angst veroorzaakte dat het cryptische insect een gevaarlijke reputatie kreeg. Mensen zijn bang dat ze gaan bijten en vinden dat ze bestreden moeten worden, maar ze kunnen eigenlijk geen kwaad…

The Earwurms is een ‘conceptuele’ riot grrrl-punk band uit Amsterdam, opgericht door drie vrouwen. Ze worden vergeleken met The Raincoats, maar zijn eigenlijk met niemand te vergelijken. De band bestaat uit Carmen op gitaar, Inez op drums en Paloma op bas. Ze begonnen in 2016 samen te spelen op hun middelbare school, als reactie op het gebrek aan voldoende vrouwelijke muzikanten in onze kleine wereld en gingen verder als een project vol passie en ambitie. De liedjes die ze de afgelopen jaren schreven, zijn verzameld op hun eerste album genaamd Conceptual Mikmak dat in augustus 2023 uitkwam. De band heeft ook zichzelf gespeeld in een kinderfilm genaamd ‘okedoeibedankt’, waarin ze hun liedjes  Sex in Het Maïsveld en ‘Butterflies’ hebben gespeeld. In hun liedjes komen thema’s aan bod als de vreugde en het begrip van het banale. Ze onderzoeken hoe het zijn van een vrouw hun leven beïnvloedt en hoe ze kunnen omgaan met de verwarring die daarmee gepaard gaat. Met hartige woorden en een hoop geluid wiebelen ze je oren binnen. 

Alice’s Paralysis is een experimentele rockband die het publiek op meerdere manieren in vervoering wil brengen. Bestaande uit Anisa Jasmo op vocalen en gitaar, Luka Moller op vocalen en synths, Elçin Ersan op gitaar, Aukje de Boer op basgitaar en Sem Smeets op drums, komt de vijfkoppige band nu naar Simplon UP om men te hypnotiseren. In april hebben ze in Leeuwarden gespeeld bij het Hands Off project. De muziek van Alice’s Paralysis is te beschrijven met de genres post-rock, slowcore, folk, noise-rock en ambient, en de band bindt dit samen tot een hypnotisch geheel. De band leidt je met hun sjamanistische klankrepertoire naar bovennatuurlijke sferen en confronteert je op surrealistische wijze met je ongekende innerlijke wereld.